Home | (Sport) BSO Teteringen
plezier gezellig buiten.

(Sport) BSO Teteringen

KIK wil het beste uit een kind halen en stemt de activiteiten af op de leeftijd

Mini BSO (4-7 jaar): Voor de allerkleinsten, maar met grote uitdagingen

Hiep, hiep, hoera, ik word 4 jaar. Voor het eerst naar school, een nieuwe omgeving, nieuwe gezichten, nieuwe regels, een nieuwe structuur en dan ook nog naar de BSO. Naar school gaan betekent dat de wereld een stukje groter wordt. Nieuwe indrukken en ervaringen kosten energie. Ook na schooltijd besteden wij extra aandacht aan deze wenperiode.

De BSO van KIK sport is een plek weg van school, waar uw kind tot rust kan komen en zich mag ontspannen in een vertrouwde omgeving met vaste medewerkers. Wij spelen in op de behoefte van uw kind en bieden naast ons sportprogramma ook ontspannende activiteiten waarbij we veel plezier maken. Zo ondernemen we o.a. avontuurlijke expedities naar het bos met je eigengemaakte vishengel, katapult of pijl en boog, een survival met leuke spelopdrachten, maar kunnen we ook een muziekspektakel maken met potten en pannen of gave dansmoves leren.

De middag wordt ingevuld met afwisselende actieve en rustige momenten. We gaan op zoek naar nieuwe uitdagingen, zodat uw kind zijn eigen interesses kan gaan ontdekken, leert om te wennen en daardoor emotioneel steviger wordt. Wij gaan deze uitdaging graag met uw kind aan en stimuleren en ondersteunen uw kind daarbij.

Natuur BSO

Er op uit naar, doen wat je leuk vindt

Op deze leeftijd wordt naast school ook sport, vriendjes, vriendinnetjes en vrijetijdsbesteding belangrijker. Kinderen hebben inspraak tijdens het dagelijks reilen en zeilen van de bso. KIK biedt diverse workshops welke in de natuur plaatsvinden, waarbij kinderen kunnen kiezen uit bijvoorbeeld theater, bos activiteiten, zaadbommetjes maken, op pad met de scharrelbox, zelf leren schminken, creatief bezig zijn o.a. schilderen.

Sport BSO (4-6 jaar) / (7+)

Ontdek je talent

Wie wil dat nou niet ? Na school snel je jas aan, naar buiten, op weg naar de sportvelden van sportpark de Gouwen. Een prachtige plek voor kinderen die samen willen spelen, sporten en ontdekken. Tijdens deze middag vinden we het belangrijk dat de kinderen verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelen door het nemen van eigen initiatief, het gezamenlijk maken van regels en onderlinge afspraken. De kinderen zijn ‘medeverantwoordelijk’ voor hun uitdaging en het aanbod. Ook gaat prestatie en competitie een rol spelen. Tijdens ons gevarieerde sportaanbod wordt hier veel aandacht aan besteed, maar wij geven uw kind ook de mogelijkheid om leeftijdsgericht bezig te zijn, zodat ze hun eigen talenten kunnen ontdekken. De kinderen maken door het jaar heen kennis met diverse sporten waar kinderen zich in kunnen uitleven en ontwikkelen. Bijvoorbeeld een potje slagbal, touwtrekken of rugbyen. Sporten waarbij ze kunnen rollen, vallen, rennen, springen, gooien, vangen en tegen een bal kunnen trappen. Met dit soort vaardigheden ontwikkelen ze hun zelfvertrouwen maar ook de behendigheid, coördinatie, balans en snelheid.

We maken ook gebruik van de omgeving zoals het cadettenkamp, in de winter een sporthal, maar het huren van crossfietsjes om lekker te “stunten” in het bos behoort ook tot de mogelijkheden.

Zelfvertrouwen. Bij KIK vinden kinderen andere kinderen om samen buiten te spelen. Dit buitengevoel is erg belangrijk bij KIK. Veel bewegen op jonge leeftijd heeft een positief effect op je gezondheid in de toekomst. KIK laat kinderen op een speelse manier kennis maken met bewegen wat de toegankelijkheid voor elk kind vergroot.

Wij zijn er voor alle kinderen van de basisschool Helder Camara, De Wegwijzer, De Springplank en de Nuts basisschool.

Jouw kind ook bij KIK?

Inschrijven

U kunt uw kind vrijblijvend aanmelden door het formulier in te vullen en te versturen. Binnen 5 werkdagen nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

InschrijvenRondleiding aanvragen