Home | Opvang | Natuur BSO, Teteringen
Speuren avontuur groeien.

Natuur BSO, Teteringen

Op avontuur en ontdekken in de natuur

Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken, helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Daarom gaan we bij de Natuur BSO van Kik op ontdekking en avontuur in de natuur. Door middel van onze natuuractiviteiten-pot halen we elke dag weer een verrassende en leerzame natuuractiviteit tevoorschijn. Ook maken we gebruik van de OER-activiteiten van Natuurmonumenten en doen we mee aan projecten van IVN Natuur educatie.

Zo planten we bijvoorbeeld zaadjes in onze eigen moestuin, rennen door de modder tijdens een mudrun, spotten we vogels in het bos, speuren we naar sporen, gaan op pad met de scharrelbox of wat te denken van een activiteit om de bijen te redden? We gaan door, totdat onze vingers er groen van zien! 

Ook zijn we creatief bezig in de natuur en stimuleren we graag de fantasie. Zo maken we een theatervoorstelling in het openluchttheater of een kunstwerk van bloemen en takken, maken we de leukste dansjes op het sportveld en schilderen we de mooiste schilderijen in het bos. Van natuur krijg je inspiratie! 

Voor de koks onder ons bieden we ook kookactiviteiten aan. Tijdens het koken ontdekken we verschillende smaken. En natuurlijk voelen, proeven en ruiken we aan onze verse, gezonde producten, uit onze eigen moestuin. We maken een groene smoothie, een kleurrijke salade, een frisse appelmoes of een smaakvolle soep. Bij lekker weer koken we buiten, want in de natuur smaakt alles nog veel beter! 

 

Zelfvertrouwen. Bij KIK vinden kinderen andere kinderen om samen buiten te spelen. Dit buitengevoel is erg belangrijk bij KIK. Veel bewegen op jonge leeftijd heeft een positief effect op je gezondheid in de toekomst. KIK laat kinderen op een speelse manier kennis maken met bewegen wat de toegankelijkheid voor elk kind vergroot.

 

Wij zijn er voor alle kinderen van de basisschool Helder Camara, De Wegwijzer, De Springplank en de Nuts basisschool. 

 

Jouw kind ook bij KIK?

Inschrijven

U kunt uw kind vrijblijvend aanmelden door het formulier in te vullen en te versturen. Binnen 5 werkdagen nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

InschrijvenRondleiding aanvragen