Home | Over ons

Over ons

Onze visie

Waar bewegen begint.
Aan het begin of na schooltijd lekker bewegen, veel lachen en energie opdoen. KIK kinderopvang laat kinderen plezier beleven door op een actieve en gezellige manier in beweging te zijn. Bij kinderen die veel buitenspelen en bewegen wordt de fantasie geprikkeld. Het is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek en zij groeien evenwichtiger op. Bewegen is ook essentieel voor een gezonde ontwikkeling. Juist in een tijd dat maar liefst 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt. Bewegen bevordert het de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen. KIK kinderopvang laat kinderen op een uitdagende manier bewegen. Wij laten kinderen inzien dat gezond voedsel aantrekkelijk en lekker is en gaan uit van de richtlijnen van het voedingscentrum.

Op deze manier kan KIK inhoud geven aan haar missie: Kinderen door bewegen, met plezier een gezonde toekomst meegeven!

Onze missie
KIK Kinderopvang is de sportieve uitdaging voor kinderen met als doel dat kinderen plezier beleven door op een gezonde en gezellige manier in beweging te zijn. Wat je als kind leert en ervaart is tenslotte je basis voor de rest van je leven. Kind durven en mogen zijn, plezier maken, je energie kwijt kunnen, en dat natuurlijk samen met je vrienden. Voetballen, slootje springen, bootcampen, competitie hebben, winnen, verliezen, teleurstelling ervaren, succesmomenten beleven. En daarna uitgeraasd en voldaan op huis aan.

Met onze andere vorm van kinderopvang en buitenschoolse opvang helpt KIK je om dit te ervaren. Je uitleven in de buitenlucht geeft je energie om met plezier gezond de toekomst in te gaan.

Gezonde voeding
Bij KIK Kinderopvang eten en drinken we gezond. Vers fruit, knabbelgroenten en water is de hele dag beschikbaar. Ook worden er activiteiten aangeboden zoals het maken van appelmoes uit onze eigen appelboom, sushi maken van fruit, bakken met havermout en het maken van soep met groenten uit onze eigen moestuin. Daarnaast werken wij samen met ‘Moekes Maaltijden’. Zij leveren aan ons 100% natuurlijke en gezonde maaltijden die er leuk uitzien, gevarieerd zijn en afgestemd op de ontwikkelingsfase van de kinderen. Zij houden rekening met maatwerk voor de kinderen met voedsel allergieën, geloofsovertuigingen en overige dieetwensen. Er worden geen E-nummers, conserveringsmiddelen, smaak- of kleurstoffen aan de maaltijden toegevoegd.

 

Jouw kind ook bij KIK?

Inschrijven

U kunt uw kind vrijblijvend aanmelden door het formulier in te vullen en te versturen. Binnen 5 werkdagen nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

InschrijvenRondleiding aanvragen