Home | Sport BSO, Teteringen
Bewegen samen plezier.

Sport BSO, Teteringen

Sport BSO (4-6 jaar) / (7+)

Ontdek je talent

Wie wil dat nou niet? Na school snel je jas aan, naar buiten, op weg naar de sportvelden van sportpark de Gouwen. Een prachtige plek voor kinderen die samen willen spelen, sporten en ontdekken. Tijdens deze middag vinden we het belangrijk dat de kinderen verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelen door het nemen van eigen initiatief, het gezamenlijk maken van regels en onderlinge afspraken. De kinderen zijn ‘medeverantwoordelijk’ voor hun uitdaging en het aanbod. Ook gaat prestatie en competitie een rol spelen. Tijdens ons gevarieerde sportaanbod wordt hier veel aandacht aan besteed, maar wij geven uw kind ook de mogelijkheid om leeftijdsgericht bezig te zijn, zodat ze hun eigen talenten kunnen ontdekken. De kinderen maken door het jaar heen kennis met diverse sporten waar ze zich in kunnen uitleven en ontwikkelen. Bijvoorbeeld een potje slagbal, touwtrekken of rugbyen. Sporten waarbij ze kunnen rollen, vallen, rennen, springen, gooien, vangen en tegen een bal kunnen trappen. Met dit soort vaardigheden ontwikkelen ze hun zelfvertrouwen, maar ook hun behendigheid, coördinatie, balans en snelheid. 

We maken ook gebruik van de omgeving zoals het cadettenkamp, in de winter een sporthal, maar het huren van crossfietsjes om lekker te “stunten” in het bos behoort ook tot de mogelijkheden. 

Zelfvertrouwen. Bij KIK vinden kinderen andere kinderen om samen buiten te spelen. Dit buitengevoel is erg belangrijk bij KIK. Veel bewegen op jonge leeftijd heeft een positief effect op je gezondheid in de toekomst. KIK laat kinderen op een speelse manier kennis maken met bewegen wat de toegankelijkheid voor elk kind vergroot. 

Wij zijn er voor alle kinderen van de basisschool Helder Camara, De Wegwijzer, De Springplank en de Nuts basisschool. 

 

Jouw kind ook bij KIK?

Inschrijven

U kunt uw kind vrijblijvend aanmelden door het formulier in te vullen en te versturen. Binnen 5 werkdagen nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

InschrijvenRondleiding aanvragen